این بطری ها که توسط دانشمندان انگلیسی ابداع شده اند، با استفاده از پیشرفته ترین فناوری تصفیه با نام اولترافیلتراسیون به تصفیه هر نوع آب پرداخته و با از بین بردن تمام میکروب ها، انگل ها، ویروس ها و مواد مضر، آبی سالم، استریل و عاری از هر گونه آلودگی در اختیار قرار می دهند.
بطری های LifeSaver به دلیل فناوری بالای به کار رفته در آنها ابتدا تنها برای موارد خاصی همچون نیروهای مسلح به کار گرفته می شدند، اما با نمایان شدن مزایا و موارد استفاده گوناگون، برای مصارف عمومی و عادی نیز طراحی و ساخته شدند.
در ساخت این بطری از فناوری خاصی با نام چيك ويك (ChillWick) استفاده شده که با روشی منحصر به فرد دمای آب تصفیه شده را کاهش داده و آن را خنک می کند. تمام عملیات خنک سازی و تصفیه کردن آب، درون بطری انجام می شود و در نهایت شما آبی گوارا می نوشید. این سامانه فعلا تنها در مدل های مخصوص بطری لايف سيور برای کاربردهای نظامی مورد استفاده قرار می گیرد.
مقایسه قیمت:
بدن هر انسان به طور متوسط در طول روز به 2 لیتر آب نیاز دارد. عمر فیلترهای تصفیه آب بطری های لايف سيور در دو مدل مختلف، 4000 و 6000 لیتر است. حال اگر فرض کنید یک فرد تمام آب روزانه مورد نیاز خود را از طریق این بطری ها و پس از تصفیه کردن بیاشامد، حداقل 6 سال طول می کشد تا عمر فیلتر به پایان رسیده و نیاز به تعویض آن باشد. این در حالیست که بطری های مذکور بیشتر برای موارد خاص و زمانی که به آب سالم دسترسی نداریم، مورد استفاده قرار می گیرند و به این ترتیب باید عمر آنها را در حالت عادی تا 20 سال دانست!
اگر قیمت یک دستگاه بطری لايف سيور با عمر 4000 لیتر را با همین مقدار آب معدنی مقایسه کنیم، آنگاه میزان صرفه جویی اقتصادی انجام شده توسط این بطری ها را بیشتر درک می نمائیم.
سختی گیر یا تصفیه کننده؟
مدتی است که از ورود دستگاه های سختی گیر آب به ایران می گذرد و فروشندگان آنها را با نام تصفیه کننده آب به فروش می رسانند، در حالی که این دستگاه ها، نمی توانند تأثیر خاصی بر از بین بردن میکروب ها، ویروس ها و آلودگی ها داشته باشند، اما بطری های لايف سيور می توانند خیال شما را از بابت هر گونه ماده مضر و یا موجود زنده خطرناک در آبی که می نوشید راحت کنند. بزرگ ترین ویروس های شناخته شده حداقل 25 نانومتر قطر دارند در حالی که فیلترهای دقیق و پیشرفته لايف سيور به هیچ ذره ای با طول بیشتر از 15 نانومتر اجازه عبور نمی دهند.
بطری های لايف سيور و شرکت های ماشین سازی لندرور و مزدا:
شرکت سازنده بطری های لايف سيور با همکاری شرکت مزدای ژاپن و لندرور اقدام به استفاده از این بطری ها در مدل مفهومی كايورا کرده است.در این خودروها آب باران که بر روی سقف باریده می شود با مجراهای در نظر گرفته شده به درون بطری انتقال می یابد.
درون بطری نیز آب بعد از عبور از فیلترهای پیشرفته به طور کامل تصفیه شده و در اختیار راننده وسرنشینان خودرو قرار می گیرد. قطر فیلترهای این بطری تنها 15 نانومتر است. در حالی که قطر کوچک ترین ویروس ها در حد 25نانومتر می باشد و به این ترتیب بطری های لايف سيور آب را از وجود هر گونه میکروب، باکتری و ویروس پاک می کنند.
سرنشینان خودرو می توانند به هنگام خروج از ماشین، بطری های لايف سيور را نیز با خود برده وبه کمک آن آب مورد نیاز خود را از طریق منابع آب طبیعی همچون رودخانه ها، برکه ها، مرداب ها و... که به سالم بودن آنها اطمینان ندارند، ابتدا تصفیه وسپس مصرف کنند.