هایفو(High intensity focused ultrasound) موج اولتراسوندی با شدت بالاتر از 5 Watt/cm²است که توانایی نفوذ به عمق دلخواه و متمرکز شدن در آن ناحیه را بدون آسیب به بافت های موجود در مسیر دارد . از این ویژگی جهت نفوذ به لایه SMAS و لیفت آن استفاده می شود. لایه SMAS در واقع مانند غلاف یا پرده ای است که بر روی عضلات ناحیه صورت و گردن کشیده شده ودر جراحی های پلاستیک جهت لیفت صورت و گردن رو ی آن کار می شودو برای ماندگاری بیشتر هر 2-1 سال یکبار این روش تکرار می شود.
کاربرد هایفو تراپی : جوان سازی، لیفتینگ صورت و گردن، از بین بردن چین و چروک های اطراف چشم ها، کاهش عمق خطوط خنده، بالا کشیدن ابرو ها، افزایش قوام و الاستیسیته پوست
بوتاکس(Botox) داوریی است که جهت برطرف کردن چین و چروک پیشانی، بین دو ابروها و گوشۀ چشم بکار می رود. هرچند اکثراً خانم ها جهت تزریق بوتاکس مراجعه می کنند امـّــا این تزریق فقط محدود به خانم ها نیست به نحوی که حدود 6% مراجعه کنندگان برای تزریق بوتاکس را آقایان تشکیل می دهند و بوتاکس شایعترین داروی زیبائی است که آقایان مصرف می کنند.کاربردهای بوتاكس را میتوان به 2دسته زیبایی و درمانی تقسیم كرد.
کاربردهای درمانی در بوتاکس:
در مبتلایان به میگرن تزریق بوتاکس باعث بهبود سردرد میگرنی شده است.
در مبتلایان به اسپاسم اندام فوقانی بوتاکس برای درمان اسپاسم و سفتی عضلات آرنج و مچ و انگشتها مورد استفاده قرارمی گیرد.
برای درمان کجی گردن و دردهای گردن ناشی از سفتی بعضی از عضلات گردن نیز بوتاکس سودمند است.
برای درمان اسپاسم عضلات چشم که منجر به استرابیسم یا لوچی چشم شده است و یا برای درمان اسپاسم پلک ها که بلفارواسپاسم نامیده می شود در افراد بالاتر از 12 سال قابل تزریق است.
برای درمان تعریق بیش از حد زیر بغل وقتی که درمانهای موضعی موثر نبوده است بوتاکس کاربرد دارد. نقش موثر بوتاکس برای تعریق سایر قسمت های بدن و همینطور اسپاسم سایر عضلات بدن به اثبات نرسیده است.
کاربرد های زیبایی در بوتاکس:
رفع چین و چرو كهای حركتی ،متوقف كردن پیشرفت چروك های ثابت مثلا در پیشانی، دور چشم، خط اخم، چین های دورلب و چین های چانه و گردن
بالا بردن ابروها
بالا بردن گوشه لب ها
كاهش نمایش لثه هنگام خندیدن
بالا بردن نوك بینی
روشهای بسیار متعددی برای کاهش چین و چروکهای صورت وجود دارد که یکی از آنها استفاده از پُرکنندههای جلدی است. در میان تنوع پُرکنندهها یا همان فیلرها، هیالورونیک اسید (Hyaluronic Acid) به دلیل سازگاری با بدن گزینه مناسبی محسوب میشود.
در حقیقت، هیالورونیک اسید در بدن تمام موجودات زنده یافت میشود. در انسان، این ماده همانند شبکهای است که مواد مغذی حیاتی را از جریان خون به سلولهای پوست هدایت میکند.
تجمع هیالورونیک اسید در بدن انسان بیشتر معطوف به نسوج ارتباطی نرم و فلوئید اطراف پلکها است. به علاوه این ماده در برخی کارتیلاژها و فلوئیدهای مفصلی و همچنین نسوج پوستی نیز یافت میشود. هیالورونیک اسید از بدن انسان گرفته شده و بعد از تغییر فرمولاسیون، به یکی از قابل اطمینانترین پُرکنندههای تزریقی تبدیل میشود. از نوع دیگری از ترکیب همین ماده برای کاهش درد و تزریق در مفاصل افرادی که از آرتروز رنج میبرند، کمک میگیرند.
ژل هیالورونیک اسیدبرای عضلات و نسوجی که به مرور زمان حالت ارتجاعی یا حجم خود را از دست دادهاند مانند یک تکیهگاه حمایت کننده عمل میکند. به علاوه این ماده آب را به سطح پوست هدایت کرده و باعث میشود که پوست نرم و شاداب به نظر برسد.
مراحل تزریق ژل
مقدار بسیار کمی از ژل به کمک سوزنهای بسیار نازکی به داخل پوست تزریق میشود. درمان معمولاً در کمتر از 30 دقیقه به پایان میرسد اما این مدت زمان به میزان خطوط روی صورت و عمق آنها بستگی مستقیم دارد. در جریان این فرآیند، بیمار درد کمی را تحمل خواهد کرد.
میکرودرم ابریژن یکی از روشهای غیر تهاجمی برای جوانسازی پوست صورت است. در این روش با استفاده از سایندهای ظریف، به آرامی لایه نازکی از پوست برداشته میشود. این لایه، همان سلولهای مرده پوست هستند که به مرور زمان به وجود آمده و با کمک لایهبردارهای معمولی پاک نمیشوند.
از میکرودرم ابریژن میتوان در درمان چروکهای بسیار سطحی، لکههایی که در اثر تابش خورشید به وجود آمدهاند و منافذ باز پوست بهره برد. همچنین بکارگیری این تکنیک، کلاژنسازی را تقویت کرده و درناژ لنفاوی را افزایش میدهد، در نتیجه به جوانسازی پوست نیز کمک میکند.
مراحل لایهبرداری پوست با استفاده از میکرودرم ابریژن
بعد از پاکسازی سطحی، با استفاده از دستگاه کل صورت با پودر اکسید آلومینیوم که یک ماده معدنی بیضرر است، پوشانده میشود. این عمل باعث ساییده شدن بافتهای مرده و لایهبرداری پوست صورت خواهد شد. با کاهش مقاومت پوستی، کلاژنسازی فعال شده و تحریک فیبروپلاستها به افزایش قوام پوست منتهی میشود.
این عمل کاملاً بدون درد بوده و برای انواع پوست با درمان در فواصل زمانی متفاوت، کاملاً مناسب است. این روش بدون عارضه انجام میشود و بعد از یک تا دو روز اثر مختصر قرمزی نیز از بین میرود.
ما را در اینستاگرام و تلگرام دنبال کنید .
page insta : irandermatology
chanele telegram : [at]irandermatology
لیزر موهای زائد
موهای ناخواسته صورت و بدن یکی از مشکلات متداول در بین خانمها و آقایان است اما امروزه با وجود دستگاههای پیشرفته لیزر میتوان در جلسات درمانی کوتاه و با هزینه بسیار مناسب، به راحتی این معضل را حل کرد. دستگاههای لیزر الکساندرایت و دایود از بهترینها هستند. این دستگاه نسبت به سایر دستگاههای موجود، طول موج بلندتری دارد و به همین دلیل در عمق بیشتری از پوست نفوذ میکند بنابراین برای پوستهای گندمی و تیره با موهای تیره مناسب است. به علاوه بر روی پوستهای روشن نیز بسیار مؤثر عمل میکند. به طور کلی، الکساندرایت و دایود از معدود دستگاههایی است که برای انواع شش گانه پوست توصیه میشود اما برای افراد با پوستهای نوع یک تا چهار بالاترین میزان حصول نتیجه را دارد.
پیوند واحدهای فولیکولی مو به صورت میکروسکوپیک (FUT)
روش پیوند واحدهای فولیکولی مو به صورت میکروسکوپیک (Follicular Unit Hair Transplant Method- FUT) یک استاندارد طلایی در پیوند مو است که به عنوان مؤثرترین روشپیوند مو شناخته میشود. از آنجا که در سایر تکنیکهای کاشت مو، فولیکولهای مو انتخابی نیستند بنابراین بسیاری از فولیکولها آسیب میبینند. در مقابل، تکنیک FUT از بهروزترین روشها با دقت بسیار بالا استفاده میکند. به همین دلیل نتیجه نهایی به اندازهای طبیعی است که مقایسه آن با روشهای قدیمی غیر ممکن میشود.
پیوند فولیکولهای مو فرآیندی است که طی آن، از بخشهایی که موهای دائمی دارند مانند پشت و کنار سر به عنوان بانک مو استفاده میشود. دلیل انتخاب این نواحی، مقاومت بالای موها و پایین بودن احتمال ریزش موی این ناحیه نسبت به سایر قسمتها است. موهای برداشته شده به صورت دستههای 1، 2، 3 و یا 4 تایی هستند که واحدهای فولیکولار نامیده میشوند. بعد از بیحسی موضعی پوست سر بیمار، پزشک فلاپ پوستی مناسب را از ناحیه اهداء کننده جدا میکند. بلافاصله پس از برداشت گرافتها، این نوار اهدایی با استفاده از ابزارهای دقیق به واحدهای فولیکولار متعدد تقسیمبندی میشود. هنگام آمادهسازی گرافتها، پزشک روی پوست سر بیمار شکافهای بسیار ظریفی ایجاد میکند که فولیکولها در همین نواحی جایگذاری میشوند.
کاشت و پیوند مو
نحوه آرایش و قرار گرفتن گرافتها در نواحی گیرنده، اهمیت بسزایی در نتیجه نهایی دارد. توجه به مشخصات ظاهری موهای ناحيه دهنده، مشخصات پوست سر در منطقه گیرنده، اندازه و شکل کلی سر بيمار و حتی بررسی و پیشبینی نحوه ریزش موی بیمار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. پیوند مو يک عمل جراحی سرپايی است و در صورتی که این عمل به دستان با تجربه و متخصص سپرده شود، احتمال موفقیت و رضايتمندی بیشتر از نتیجه عمل را به دنبال خواهد داشت.
مزایای کاشت مو به روش FUT
بسیاری از افراد به دلایل زیر روش FUT را انتخاب میکنند:
خط رویش موی طبیعی
از آنجا که در این روش هر دو فرآیند برداشتن فولیکولها و جایگذاری آنها در محل مناسب با دقت انجام میشود، در نهایت ظاهر بیمار بسیار طبیعی بوده و پیوندی بودن خط رویش مو به راحتی قابل تشخیص نخواهد بود.
پوشش و تراکم زیاد
در این روش میتوان تعداد بیشتری از فولیکولهای مو را فراهم کرد که نتیجه عمل، داشتن تراکم موی بیشتر و ظاهری به مراتب طبیعیتر میباشد.
مؤثر برای موهای سفید یا روشن
فناوریهای مورد استفاده در روش FUT، تشخیص و مشاهده موهای سفید و یا رنگ روشن را تا حد بسیار زیادی افزایش داده است. بنابراین تعداد فولیکولهایی که از بانک مو برای عمل پیوند برداشته میشود، تفاوت زیادی با موهای تیره ندارد که این امر در نتیجه عمل تأثیر بسیاری خواهد داشت.
درصد موفقیت بالا
بر خلاف روشهای قدیمیتر، حدود 100-90 درصد فولیکولهای پیوند زده شده در این روش، با موفقیت رشد میکنند. بنابراین شانس موفقیت این عمل بیش از 95 درصد است.
تکنیک ایزوله کردن فولیکولها (FIT)
تکنیک ایزوله کردن فولیکولها (Follicular Isolation Technique- FIT) که به استخراج واحدهای فولیکولی (Follicular Unit Extraction- FUE) نیز مشهور است، متد دیگری در زمینه کاشت مو محسوب میشود. در این روش، فولیکولهای تک ریشهای از ناحیه دهنده استخراج شده و در قسمت گیرنده کاشته میشود. در تکنیک FIT یا FUE به وسیله ابزار مخصوصی که میکروپانچ نام دارد، واحدهای فولیکولی به صورت تک به تک از بخش دهنده خارج میشوند. میکروپانچها لولههای تو خالی و معمولاً به قطر 1.5 میلیمتر هستند. زمانی که این لولهها وارد پوست سر میشوند، گرافتهایی را خارج میکنند که البته در بسیاری از موارد فاقد ریشه مو و بلااستفاده هستند. به همین دلیل مهارت و تخصص جراح و تیم او در حصول نتیجه نهایی اهمیت بسزایی دارد. سایر مراحل کار، تفاوتی با روش FUT ندارد. در حقیقت تنها تفاوت این دو تکنیک، در نحوه استخراج فولیکولهای مو است.